Home > Compania

Compania

Înfiinţată în anul 2010, compania Professional Recycle s-a impus rapid ca unul dintre cei mai importanti reciclatori de PET din România. Prin seriozitate şi profesionalism, prin calitatea produselor și a serviciilor sale, a câştigat încrederea partenerilor externi şi a creat relaţii solide de afaceri. Prin colectarea și reciclarea ambalajului PET,protejam mediul natural ,reducind astfel impactul negativ asupra mediului inconjurator. COLECTAREA și RECICLAREA – acestea sunt cuvintele cheie.

În cazul în care plasticul rămâne în pământ sau în apă el are nevoie de peste 800 de ani pentru a se degrada. De asemenea, atunci când este ars acesta emană gaze toxice în atmosferă. Iată de ce este foarte important ca PET-urile să fie reciclate. De altfel, creearea unui nou produs din material reciclat înseamnă un consum mai mic de energie faţă de producerea sa din materie primă.

Pentru productia unei sticle de PET din materiale reciclate se consuma cu 75% mai putina energie .Totodata pentru obtinerea fiecarei tone de PET reciclat(rPET) se elibereaza in atmosfera cu 1,5 Tone de CO2 mai putin decit la productia unei cantitati identice din material virgin.